Workshops & Retreater Höst 2024

                                                               Möt din inre visdom.

Workshops


"The Work". 5-6 oktober 2024 på Staglabergets Salonger.  10-16  2900,- 

Upptäck hur du kan "älska livet som det är".

"Ingen kan ge dig frihet utom du själv.


"The Work" är meditation. Det handlar om att öppna upp för ditt hjärta, inte om att försöka ändra dina tankar. Ställ frågorna, gå inåt, och vänta på att de djupare svaren ska komma upp till ytan. Det ger dig tillgång till visdomen och kärleken som alltid finns inom dig


Byron Katie "The Work"

"The Work" är en undersökningsmetod som Byron Katie skapade och har arbetat med i ca 35 år. Denna praxis ger dig tillgång till visdomen som alltid finns inom dig. Hur vi relaterar med varandra och oss själva. 

Byron Katies metod "the Work" är ett enkelt, effektivt sätt att förstå hur vi kommunicerar med "jag" fokus och ärlighet och med en vänlig inställning. Det gör att vi blir bättre på att uttrycka oss och lyssna både på oss själva och andra.

The Work är en enkel och ändå kraftfull undersökningsprocess som lär dig att identifiera och undersöka tankarna som orsakar lidande. Det är ett sätt att förstå vad som gör dig illa, och att ta itu med orsaken till dina problem utifrån ett klart sinne.

Människor som gör The Work kontinuerligt berättar ofta om:

 • lindring av depression: upptäck lösningar, rent av lycka, i situationer som tidigare varit dränerande.
 • minskad stress: lär dig att leva med mindre ångest eller rädsla.
 • förbättrade relationer: upplev djupare samhörighet och närhet med din partner, dina föräldrar, dina barn, dina vänner och dig själv.
 • dämpad ilska: förstå vad som gör dig arg och stött, och bli mindre reaktiv, mer sällan, med mindre intensitet.
 • ökad mental klarhet: lev och arbeta mer intelligent och effektivt, med integritet.
 • mer energi: upplev en ny känsla av energiflöde och välmående.
 • större frid: upptäck hur du kan "älska livet som det är".
 • I tusentals år har vi fått höra att vi inte ska döma, men låt oss vara ärliga, vi gör det ändå ständigt. Sanningen är att vi alla har dömande tankar som snurrar i huvudet. Genom The Work har vi äntligen tillåtelse att låta dessa dömande tankar tala ut, på papper. Vi kan få upptäcka att till och med de mest obehagliga tankarna kan mötas med ovillkorlig kärlek. Man fyller i ett Döm din nästa-formulär. Tex din partner, arbetskamrat, son/dotter som man har kommunikations problem med,


 • Om Byron Katie

  Byron Katie, grundare av The Work, har en uppgift: att lära människor hur de kan göra slut på sitt eget lidande. När hon vägleder människor genom den kraftfulla undersökningsprocess som hon kallar The Work, upptäcker de att deras stressande tankar – om livet, andra människor eller dem själva – radikalt förändras och deras liv blir aldrig desamma.

  Baserat på Byron Katies direkta erfarenhet av hur lidande uppstår och upphör, är The Work en förbluffande enkel process, tillgänglig för människor i alla åldrar och från alla slags bakgrunder, och kräver inget mer än penna, papper och ett öppet sinne.

  Genom denna process kan vem som helst lära sig att spåra lidande tillbaka till källan och avlägsna det där. Katie (som alla kallar henne) visar oss inte bara att alla problem i världen uppstår i vårt tänkande: hon ger oss verktyget för att öppna våra sinnen och befria oss själva.

  Katie är författare av följande böcker:

  • Älska livet som det är (med Stephen Mitchell)
  • Behöver jag din kärlek? (med Michael Katz)
  • Tusen ord för glädje (med Stephen Mitchell)
  • Ifrågasätt dina tankar, förändra världen (Question Your Thinking, Change the World) (redigerad av Stephen Mitchell)
  • Vem skulle du vara utan din berättelse? (Who Would You Be Without Your Story?) (redigerad av Carol Williams)
  • Tiger-Tiger, är det sant? (Tiger-Tiger, Is It True?), (Katies första bok för barn, illustrerad av Hans Wilhelm)
  • Frid i nuet (Peace in the Present Moment) (av Byron Katie och Eckhart Tolle, med fotografier av Michelle Penn och förord av Stephen Mitchell)

  Hur The Work började

  Byron Katie blev gravt deprimerad i 30-årsåldern. Under nästan tio års tid sjönk hon ständigt neråt i en spiral av raseri, självhat och konstanta självmordstankar; de sista två åren var hon ofta oförmögen att lämna sitt sovrum.

  En morgon i februari 1986 gjorde hon en livsomvälvande upptäckt. Det finns olika namn för en sådan upplevelse. Katie kallar det att "vakna upp till verkligheten".

  I det ögonblicket upptäckte hon,

  att när jag trodde på mina tankar led jag, men när jag inte trodde på dem led jag inte, och att detta är sant för varje människa. Frihet är just så enkelt. Jag upptäckte att lidande är frivilligt. Jag fann en glädje inom mig som aldrig försvunnit, inte ens för ett ögonblick. Den glädjen finns i alla, alltid.

  Hon insåg att vad som hade orsakat hennes depression inte var världen runt omkring henne, utan tankarna hon hade om världen. Istället för att utan framgång försöka ändra världen för att passa ihop med hennes tankar om hur den borde vara, kunde hon ifrågasätta dessa tankar och, genom att möta verkligheten som den är, uppleva ofattbar frihet och glädje. Som ett resultat blev denna sängbundna och självmordsbenägna kvinna omedelbart fylld med kärlek till allting livet för med sig.

  The Work, Katies tankeundersökning, utvecklades inte ur denna upplevelse; hon säger att den vaknade upp med henne, som henne, den morgonen i februari 1986. 

  Sedan 1986 har hon fört ut The Work till miljoner människor världen runt, föreläsningar för allmänheten, på fängelser, sjukhus, kyrkor, företag, universitet och skolor, under helgkurser och hennes fantastiska nio dagar långa Skola för The Work och genom Institutet för The Work.


 • Några år senare började hon ge ut denna metod som kom till henne under och efter hennes uppvaknade.

 • De första människorna som gjorde The Work berättade att det hade förvandlat deras liv, och hon började snart få inbjudningar att lära ut processen offentligt.


 • DE FYRA FRÅGORNA

  Man undersöker varje påstående på sitt Döm din nästa-formulär med hjälp av de fyra frågorna och vändningarna. The Work är meditation. Det handlar om att öppna upp för ditt hjärta, inte om att försöka ändra dina tankar. Ställ frågorna, gå inåt, och vänta på att de djupare svaren ska komma upp till ytan. Det ger dig tillgång till visdomen och kärleken som alltid finns inom dig

 • I sin mest grundläggande form består The Work av dessa fyra frågor och en vändning. Till exempel, ditt påstående kan vara "[Namn] lyssnar inte på mig.". Ta påståendet och ställ det mot The Works fyra frågor och vändning.

  1. Är det sant?
  2. Kan du helt säkert veta att det är sant?
  3. Hur reagerar du, vad händer, när du tror på tanken?
  4. Vem skulle du vara utan tanken?

  Vänd på tanken. Hitta sedan minst tre specifika och genuina exempel på hur varje vändning är sann för dig i den situationen.

  till exempel: "Paul förstår inte mig" vänds till "Jag förstår inte mig". Hitta minst tre specifika och genuina exempel på tillfällen då du inte har förstått dig själv.

  En annan vändning är "Jag förstår inte Paul". Slappna av, blunda och bevittna med ett öppet sinne bilderna och känslorna inom dig som börjar visa dig, exempel efter exempel, på var du inte har förstått Paul. Var mycket varsam och grundlig.

  En tredje vändning är "Paul förstår mig". Var stilla och bevittna medan ditt sinne avslöjar exempel för dig på hur denna vändning är sann. De exemplen kan se ut så här:

  1. Han förstår att när jag är arg kommer jag alltid över det.
  2. Han förstod mig i förra veckan när han skrattade åt skämtet jag berättade för honom.
  3. Han förstod mig igår när jag sa till honom att jag verkligen behövde komma bort med mina vänner. Han stannade till och med hemma med barnen.

  När jag började leva mina vändningar märkte jag att jag var allt det jag kallade dig. Du var bara min projektion. Nu, istället för att försöka förändra världen runt omkring mig (det funkade inte, men bara i 43 år), kan jag fästa mina tankar på papper, undersöka dem, vända på dem, och se att jag är precis det jag trodde att du var. I den stunden som jag ser dig som självisk är jag självisk (genom att bestämma hur du borde vara). I stunden jag ser dig som ovänlig är jag ovänlig. Om jag tror att du borde sluta föra krig för jag krig mot dig i mitt inre.
  – Byron Katie


Byron Katie

https://www.thework.com

https://thework.com/sites/svenska/the-work/

Skriv din text här ...

Retreater


Höstglöd    datum kommer inom kort

En dag med Yoga, Dans, sångmeditation och Gongbad 

med Joy Cameron Bohlin & Sven Kihlström.

Retreatet startar kl 10.00 med ett mjukt vitaliserande KundaliniYoga pass följt av en djupverkande meditation. Dagen fortsätter med en guidad ljusmeditation följt av guidad djupavslappning.

Efter lunchen blir det Dans-meditation-Skak -Flöde-Utlevelse, där alla kroppens delar inviteras in i dansens glädje till sköna rytmer.

Dagen avslutas med skön sångmeditation och vibrerande Gongbad. Gongarnas vibrationer påverkar kroppen och alla dess energibanor.

Ljudvågorna från Gongarna för dig varsamt men kraftfullt till en plats bortom medvetandets begränsande strategier, där du kan nå en djup avslappning som inte ens sömnen kan ta dig till. Du ligger alldeles stilla och låter vibrationerna från instrumenten bära dig liksom vågor, där du surfar med. Här ges kroppen möjlighet att släppa på känslomässiga och fysiska blockeringar.

Dagen är en helhetsupplevelse som ger dig ett större lugn och en djupare närvaro som du tar med dig in i vardagen förankrad in emot ditt inre.

Välkommen att uppleva mer av dig själv