"Laughter is likened to the wine of the soul. Laughter gives you access to your pure heart". Rafael

Ett gott skratt förlänger livet sägs det. Med humor blir allt lite enklare, man liksom slappnar av lite mer.

När jag var 17 år hittade jag en yogabok i en bokhandel på väg till England. Där började en förändringsresa. En resa emot mitt inre sanna jag.

Ett spännande äventyr men inte alltid  en lätt resa. Speciellt för mina kära föräldrar. 

Många kringel-krokar och uppförsbackar men mitt i dessa vindlingar fanns de där lärdomarna som inte hade kunnat integreras på något annat vis. I förståelsen och acceptansen av det upplevde jag förlåtelsen och tacksamheten. Allting hade en högra mening men det förstod jag inte alltid i stunden. Efteråt kunde jag se att det jag upplevt var precis det jag skulle lära mig för att kunna leva mer ifrån mitt inre. 

De vassa kanterna (våra invanda mönster, ofta ärvda) blir mjukare genom det som utmanar det kända. 

Den starka längtan att finna frihet, harmoni och mening med mitt liv fick mig att fortsätta att gå inåt och öva att bli mer stilla och slappna av både fysiskt och psykiskt. 

Jag har också fått öva och öva på att acceptera det jag inte ha kunnat förändra och minska mitt motstånd till det som är. Det kan göra ont på olika vis men lidandet finns inte för motståndet till nuet är mindre. Det ger tålamod och ödmjukhet. 

Med tiden blev yogan och meditationen lika viktig som att äta för mig. Så att få dela med mig av denna urgamla visdom och vackra kunskap som kundalinyogan ger oss är en ynnerst och en glädje som bara växer.

Jag har gått otaliga kurser i personlig utveckling och träningar inom terapi, yoga och meditation. Jag har gått igenom livet och upplevt många sorger och mycket glädjeämnen. 

Den  personliga/empowerment-träningen, yogan och meditationen har varit  stöttepelare när det har varit svårt. 

Att vara öppen för förändring är en konst som kan utövas medvetet. Vi bestämmer själva om vi vill lära av våra erfarenheter och se att det svåra också var det som gjorde oss till bättre människor.

 Att kunna förlåta och se att allt har en högre mening och sedan få möjlighet att gå vidare ger en känsla av frihet. Tacksamhet och humor gör oss mer empatiska inför livets upp- och nedgångar. 

Det är ett dagligt engagemang.. Det är inte alltid lätt att lära känna sig själv och gå vägen mot sitt eget inre. Men om man har modet att ge sig ut på sitt äventyr, kommer man att finna en längtan, en kraft som tar en med in i en stillhet, en glädje som bara finns där utan påverkan av yttre omständigheter. 

Lycka för mig är att våga vara mig själv, min egen person. Våga vara unik och se andras unikhet och lysa kärlek in emot mig själv och till andra. Att kunna skratta mycket och vara enkel och lätt.

 Jag finner förtröstan i att tänka att vi alla bär på samma slags ljus i vårt inre och att vi är alla lika mycket värda att förlåtas och älskas. 

Klicka här och läs Omdömen ifrån deltagare

Utbildningar:

Internationellt Diplomerad Kundalini Yoga och Meditations lärare.
Dipl Resan-regressions terapeut, Brandon Bays
Dipl. Nlp terapeut

Kurser i "The Work/Byron" Katie
Kurser hälsoinformation / biologisk medicin

Estetisk linje på Folkhögskola. ( Keramik/ målning /skulptering )
Snickarutbildning.

Dipl.Dramalärare, Den nye Dramaskole i Köpenhamn

Dipl.Osho Counseller

Kurser i frigörande Dans och Psykodrama.

Arbeten:

Kundaliniyogalärare 1998-

Terapeut-Coach / Den Inre Resan /Nlp /The Work/ Samtal.

Reseledare i Skandinavien/Ryssland med amerikanska gäster.

Hälsokostinnehavare i Åseda

Föreståndare för Hälsocentret i Växjö 2006-2019 ( Vinaman/frimurarnas kontorshotell i Växjö )

Teaterlärare på Gymnasiet i Växjö och Waldorfskolan i Växjö.
Teater Improvisations kurser /Köpenhamn.
Ledare för Meditation & Avslappnings Ledar utbildning.
Kursledare på Ängsbacka kursgård.

Lärare i vegetariska matlagning.

Vegetarisk Kock på kursgårdar.

Ekologisk självförsörjning/odling/örtkunskap/växtfärgning/Vävning/etc (Gröna Vågen-Ett Hållbarhetskoncept)

Träslöjds lärare. Åseda grundskola
Svenska /engelsk lärare i grundskolan
SFI (Svenska för invandrare) lärare.
Servitris.

Föreståndare för retreatgård på Kreta
Arbete på förskola och fritidshem i Köpenhamn.
Några somrar inom åldringsvården.
Mamma till 2 barn.


Jag är utbildad kundaliniyogalärare och livscoach.mm. I 24 år har jag lett många yogakurser och retreater för att inspirera till ett mer hälsosamt och medvetet liv.

Denna livsstil har hjälpt mig att komma närmare min inre kärna, den där inre eviga kraften som aldrig försvinner oavsett vad som händer på utsidan.

Jag har också blivit bättre på att lyssna på mina inre röst/min intuition och se nya möjligheter. Jag har lärt mig att säga JA och acceptera utmaningarna i livet bättre och att inte låta dem leda mig vilse till negativitet. Istället vara tacksam för den undervisning de har gett mig.

Jag är verkligen tacksam för att jag hittade den där yogaboken 1972 och att jag har behållit min dagliga träning under hela denna tid..

Jag är också tacksam för alla mina deltagare/yogavänner som genom alla dessa år som gett mig möjligheten att dela min passion för personlig utveckling, yoga och meditation. 

hhhhhhhhhhhhy