Yoga på Staglabergets Salonger i Växjö 

                   Yogan för en hjärt centrerad värld med balans mellan hjärta och sinne. 

 Vi yogar, vi andas, vi skrattar, vi mediterar. Vi är mindfulla i nuet ,vi slappnar av djupt och skönt. Yogan blir en helhetsupplevelse som du tar med dig in i vardagen förankrad in emot din inre kraft och glädje.  

Milt, mjukt och starkt guidar jag in i dig i rörelsen, i stillheten där du bara kan Vara bortom tid och rum. Upplevelsen av "Nu" läker och stärker dig att ha mer balans i vardagen. Kundaliniyogan med mig blir en meditation i rörelse, i stillhet, i sång.

Kundaliniyoga är en härlig dynamisk, energigivande, lugnade och själsligt berikande yoga. Den är för alla, ingen förkunskap behövsSinne, känslor, kropp och själ kommer i samklang med varandra.

Den har andningsövningarna, mindfulness träningen, den fysiska träningen, mantrasången tillsammans med den djupa långa avslappningen och meditationen. Detta ger en mycket lugnande och stärkande helhet. Kroppen blir mjukare, mer flexibel och stark. Sinnet blir mer fokuserat och närvarande i nuet.  Klicka och läs mer. Om Joy

"The hidden splendor is within your heart. When I accept myself fully as I am, the happiness, which is always available, can shine in my mind and I can freely enjoy life as it is".

"Akasha"YOGAKURSER  Höst 2024   Boka redan nu så att du får din plats säkrad.

Du kan betala hela eller dela din betalning men du anmäler dig till hela terminen. Du kan ta igen missade pass på något av de andra passen.

PROVA PÅ 20-23 Augusti. Om du inte anmäler dig så kostar passet 100 kr. Anmäl ditt intresse nedan.


TISDAG.  27/8-17/12

Kurs 1:  17-18.45.       Mindfulness Yoga.          105 min a´ 16 ggr underbar, lugn,  yoga.               2800/1400  kr


 ONSDAG  28/8-18/12

 17-19.                      Kundaliniyoga            2 timmar  16 ggr  härlig, upplyftande yoga.          3200/1600 kr 

 19.15-21.15                 Kundaliniyoga.               2 timmar  16 ggr  härlig, upplyftande yoga.           3200/1600 kr


TORSDAG. 29/8-19/12 

17-18.45                   Mindfulness Yoga           105 min 16 ggr  skön, lugn yoga                          2800/1400 kronor


                                                    Vi kommer ha ett uppehåll under terminen. Datum kommer senare.

Drop-in. 220 kr.                           Du kan använda ditt friskvårdsbidrag
Privatklass

skräddarsys efter dina behov och önskemål.      1 ggr- 1,5 timme 550 kr  5 ggr- 1900 kr

Passar dig som

  • Är ny och vill yoga i lugn och ro

  • Har yogat ett tag och känner att du vill utveckla och fördjupa din yogateknik

  • Hitta inspiration och verktyg till att komma igång med yogapraktik hemma

  • Vill ha privat undervisning


Bankgiro eller Swish

Om du vill betala hela kursavgiften på en gång betalas denna in senast tre veckor innan kursstart via antingen Swish 0735142600 eller Bankgiro 5796-7812. 

Delbetalning

När du bokar en yogakurs hos mig har du möjlighet att välja att dela upp din kursavgift. du kan välja att dela på 2 eller4 gånger.

Missat ett tillfälle?

Genom att gå kurs så ger du dig en möjlighet att fördjupa dig i Yoga. Du har en plats reserverad varje vecka och om du missar ett tillfälle kan du ta igen det på ett av passen de andra dagarna.

Har terminen redan startat?

Även om terminens kurs har startat så är det inte för sent att boka sig på en kurs. Sänd ett mail till artofjoy11@gmail.com för att se om det finns möjlighet att hoppa in.YOGA INFO

Om du inte klarar övningen eller upplever svårigheter med någon övning, bara andas lugnt & gör så gott du kan. Låt mig guida dig till ett annat alternativ om det behövs.

Väskor tas inte med in i yogarummet.

Ha gärna vita/ljusa yoga kläder i naturmaterial Det höjer energin och är bättre för naturen och vår kropp.

Yoga under menstruation/graviditet

Traditionellt rekommenderar man att ta det lugnare och anpassa yogan efter energinivån under menstruation. Eldandning, rotlås och vissa övningar ska undvikas. Fråga gärna mig om råd.

Mobil-digital detox

Stäng av (inte bara flygläge) din mobiltelefon innan du går in i yogarummet. Se stunden på yogan som digital detox, kanske kan du t.om hålla den avstängd till nästa dag. Prova, det är jätteskönt!

Mat-Parfym
Undvik helst att äta och dricka större mängder 2-3 h innan klass, annars kan du helt enkelt känna dig lite tung och illamående. Undvik starka parfymer och att röka precis innan, vissa är allergiska mot starka dofter. Inne i yogasalen råder tystnad, vill du prata så mingla kvar utanför lokalen.


Mindfulness yoga eller kundaliniyoga light

Detta är en härlig kurs där vi med kortare pass och lättare rörelser plus andningsövningar, dans & skratt meditationer, mantra sång och mindfulness ökar vår flexibilitet och stärker kropp och själ. 

Yogapasset avslutas med guidad avslappning och gongbad. Det blir en helhetsupplevelse, en påfyllning av energi och en utrensning av våra fysiska, emotionella och mentala kroppar. 

Kursen är för dig som behöver en lugn, vilsam upplyftande och lätt yoga.

Publicerad forskning på  yoga visar på minskad stress, minskad oro och ångest, minskad smärta, sänkt blodtryck, ökad livskvalitet, ökad sömnkvalitet. Övningarna bygger upp ett ökat lugn inombords, ger en mental stabilitet, och skapar en större medvetenhet kring kroppen och det psykiska måendet.

I den medicinska databasen Medline (The National Library of Medicine i Washington, USA) finns ett par tusen projekt om yoga och meditation redovisade

Kundaliniyoga   

Vi gör varierande Yogapass som fördjupar vår kontakt med kroppen, ökar flexibilitet och stärker vår livskraft. Vi lär oss att vila i nuets JA med alla våra sinnen mer öppna. Härliga andningsövningar, dans & skratt meditationer, mantra sång och mindfulness. På detta sätt stärkervi  både kropp och själ.

Yogapasset avslutas med guidad avslappning och gong avslappning. 

Yogapasset blir en helhetsupplevelse, en påfyllning av energi och en utrensning  fysiskt, emotionellt och mentalt. 

Den här kursen är för dig som vill ha lite mer dynamic och energi tillsammans med den djupa avslappningen. 


VARFÖR GÅ EN KURS OCH INTE DROP IN.

När man inte bara går då och då, droppar in ibland på ett yogapass utan följer en kurs då sker en djup förändring av våra kroppsliga och psykologiska mönster. 

Det  är en fröjd att se de som följer mina yogakurser under en tid. Spända axlar som faller ner, spänningshuvudvärk som släpper, leder som mjuknar, sömnen som förbättras. Andningen som blir djupare så syresättningen ökar som ger mer energi och blodtryck som stabiliseras. 

Sinnet blir lugnare och mindre stress benäget. Det blir lättare till att se det komiska och kunna skratta mer. Det är tydliga skillnader som kommer bara efter 4-5 gånger som sedan fördjupas och blir integrerade. Detta händer när man ger sig själv gåvan att vara kontinuerlig med yogaträningen. 

Drop-in. Men ibland ser livet annorlunda ut och då passar Drop-In bäst. Du är såklart varmt välkommen. Du betalar med Swish innan passet börjar.

                                           Anmäl dig här till kurser och till Prova på.


Staglabergets Salonger 

Är vårt nya yogahem ifrån augusti  2024. Vi har fått den ynnesten att få verka i detta fantastiska vackra hus inspirerat av italiensk arkitektur. Molto Grazie!. Är det fint väder har vi en stor gräsmatta omgiven av vackra träd där vi kan yoga med vinden och solen. 

Vi kommer ha yogapass, retreater och olika kurser under hösten.

Det ligger på Staglabergsgatan 10 på Öster i Växjö. Det är ett lugnt område och omgiven av gräsmattor och träd blir denna plats, detta hus perfekt för yoga, meditation och spännande workshops. Hoppas att du letar dig hit till  kurser och kommande workshops. Vi glädjer oss att dela med oss av vacker, vitaliserande yoga och harmoniserande klanger. Hjärtligt Välkommen!