Kundaliniyoga på Ananda Yoga Studio i Växjö

                                               Yogan för en hjärt centrerad värld 

                                              med balans mellan hjärta och sinne. 

         Vi yogar, vi andas, vi mediterar, vi är mindfulla i nuet ,vi slappnar av djupt och skönt. Yogan blir en helhetsupplevelse som du tar med dig in i vardagen förankrad in emot din inre kraft och glädje.  


Namastè

Milt, mjukt och starkt guidar jag in i dig i rörelsen i stillheten där du bara kan Vara bortom tid och rum. Upplevelsen av "Nu" läker och stärker dig att ha mer balans i vardagen. Kundaliniyogan med mig blir en meditation i rörelse, i stillhet, i sång.

Kundaliniyoga är en härlig dynamisk, energigivande, lugnade och själsligt berikande yoga. Den är för alla, ingen förkunskap behövsSinne, känslor, kropp och själ kommer i samklang med varandra.

Den har andningsövningarna, mindfulness träningen, den fysiska träningen, mantrasången tillsammans med den djupa långa avslappningen och meditationen. Detta ger en mycket lugnande och stärkande helhet. Kroppen blir mjukare, mer flexibel och stark. Sinnet blir mer fokuserat och närvarande i nuet.  Klicka och läs mer. Om Joy


"The hidden splendor is within your heart. When I accept myself fully as I am, the happiness, which is always available, can shine in my mind and I can freely enjoy life as it is".

"Den dolda prakten finns i ditt hjärta. När jag accepterar mig själv fullt ut som jag är, kan lyckan, som alltid finns tillgänglig, lysa i mitt sinne och jag kan fritt njuta av livet som det är".

Akasha 

YOGAKURSER VÅR 2024

Kurs 1. Kundaliniyoga light är stängd. Den återkommer till hösten

KURS 2 17-19   10/1-22/5.  Kundaliniyoga avancerad.        

Ett uppehåll, datum kommer snart. 

KURS 3:  19.15-21.00 Kundaliniyoga mellan-svår (men den är perfekt även för nybörjare).

8 ggr 24/1- 20/3, 1 580 kr  Ett uppehåll, datum kommer snart. 2 platser. 

Du kan  Prova på första gången sen bestämma om du vill fortsätta.  Anmäl dig nedan

8 ggr 27/3-22/5, 1 580 kr.  Ett uppehåll, datum kommer snart. 


BETALNING: Du kan betala med Swish 0735-142600. Har du inte swish kan du betala in på bg 5796-7812

När du anmält dig är anmälningen bindande. 

Du kan använda ditt friskvårdsbidrag.

YOGA INFO

Om du inte klarar övningen eller upplever svårigheter med någon övning, bara andas lugnt & gör så gott du kan. Låt mig guida dig till ett annat alternativ om det behövs.

Väskor tas inte med in i yogarummet.

Ha gärna vita/ljusa yoga kläder i naturmaterial Det höjer energin och är bättre för naturen och vår kropp.

Yoga under menstruation/graviditet

Traditionellt rekommenderar man att ta det lugnare och anpassa yogan efter energinivån under menstruation. Eldandning, rotlås och vissa övningar ska undvikas. Fråga gärna mig om råd.

Mobil-digital detox

Stäng av (inte bara flygläge) din mobiltelefon innan du går in i yogarummet. Se stunden på yogan som digital detox, kanske kan du t.om hålla den avstängd till nästa dag. Prova, det är jätteskönt!

Mat-Parfym
Undvik helst att äta och dricka större mängder 2-3 h innan klass, annars kan du helt enkelt känna dig lite tung och illamående. Undvik starka parfymer och att röka precis innan, vissa är allergiska mot starka dofter. Inne i yogasalen råder tystnad, vill du prata så mingla kvar utanför lokalen.


Hjärtligt välkommen!

KURS 1 : 15-16.30  Kundaliniyoga light. Detta är en härlig kurs där vi med lättare rörelser, andningsövningar, dans & skratt meditationer, mantra sång och mindfulness ökar vår flexibilitet och stärker kropp och själ. 

Yogapasset avslutas med guidad avslappning och gong avslappning. Det blir en helhetsupplevelse, en påfyllning av energi och en utrensning av våra fysiska, emotionella och mentala kroppar. 

Kursen är för dig som behöver en lugn, vilsam upplyftande och lätt yoga.

Publicerad forskning på  yoga visar på minskad stress, minskad oro och ångest, minskad smärta, sänkt blodtryck, ökad livskvalitet, ökad sömnkvalitet. Övningarna bygger upp ett ökat lugn inombords, ger en mental stabilitet, och skapar en större medvetenhet kring kroppen och det psykiska måendet.

I den medicinska databasen Medline (The National Library of Medicine i Washington, USA) finns ett par tusen projekt om yoga och meditation redovisade


KURS 3 : 19.15-21.00 är lätt till mellan svår så är du nybörjare är den perfekt men vi bygger upp den till mellansvår så den passar också fint till dig som yogat ett tag.

Vi gör Yogapass som fördjupar vår kontakt med kroppen så vi kan vila in emot den inre livskraften med alla våra sinnen mer öppna. Härliga andningsövningar, dans & skratt meditationer, mantra sång och mindfulness ökar vår flexibilitet och stärker kropp och själ.

Yogapass avslutas med guidad avslappning och gong avslappning. Det blir en helhetsupplevelse, en påfyllning av energi och en utrensning av våra fysiska, emotionella och mentala kroppar. 

Den här kursen är för dig som vill ha lite mer dynamic och energi tillsammans med den djupa avslappningen. 


VARFÖR GÅ EN KURS OCH INTE DROP IN.

När man inte bara går då och då, droppar in ibland på ett yogapass utan följer en kurs då sker en djup förändring av våra kroppsliga och psykologiska mönster. 

Det  är en fröjd att se de som följer mina yogakurser under en tid. Spända axlar som faller ner, spänningshuvudvärk som släpper, leder som mjuknar, sömnen som förbättras. Andningen som blir djupare så syresättningen ökar som ger mer energi och blodtryck som stabiliseras. Sinnet blir lugnare och mindre stress benäget. Det blir lättare till att se det komiska och kunna skratta mer. Det är tydliga skillnader som kommer bara efter 4-5 gånger som sedan fördjupas och blir integrerade..

Med andningsövningarna, i rörelserna, i stillheten, i meditation stärker du din personliga kraft. Du vilar in-emot din livskraft som inte är beroende av alla yttre förändringar. Du finner en stabilitet och ett lugn som bara växer med ditt commitment och praktiserande. Som alltid hjärtligt välkommen!

                                              Anmäl dig här till kurser och till Prova på.