Välkommen till Yoga & Meditationsretreat i Asa Kråketorp 

helgretreat 2023(datum kommer inom kort) 

 Yogalärare Joy Cameron Bohlin 

 Min yogi sedan 2007. Joy lär ut Kundaliniyoga  som ingen annan. Med sin ljuvliga röst leder hon varsamt oss både i rörelse och andning. Varje pass är komponerat som en god måltid, näringen det ger mig är guld. Vi övar i både yogarörelser, meditation och vila att se våra tankar passera utan att låta dem ta över. Jag mår bra, stressen är borta och lugnet och välmåendet har infunnit sig, både fysiskt och psykiskt.

Helena 

Jag har följt Joy under drygt 12 år och det känns som att varje yogapass hon leder mig igenom är unikt fast jag samtidigt känner igen det - det är med en underbar glädje jag tar mig till yogan varje vecka.
Joy lyckas alltid få mig att må bra/bättre, med sin entusiasm lyckas hon alltid hitta en kriya som passar mig just när jag behöver det - konstigt?, men kommer jag trött och lite sliten blir jag alert och är jag uppe i varv blir jag mer avspänd.
Hon är en underbar yogalärare och jag kan rekommendera alla att delta i hennes retreater och kurser.

Lulu

Vi övar KundaliniYoga nära naturen, nära oss själva, tillsammans.

När du kommer till oss får du möjlighet att ta en total paus från vardagens förpliktelser. 

Du får tid att vila i dig själv i en vacker och fridfull miljö som främjar återhämtning, hälsa och inspiration. De praktiska sysslorna är omhändertagna av oss vilket gör att du kan känna dig både trygg och ompysslad. På denna magiska plats ges du möjlighet att att vända dig in emot stillheten som redan finns inom dig.

Yogan, närvaron i nuet och tystnaden är mäktiga verktyg till personlig utveckling. Det är en resa, ett äventyr som börjar i vårt inre och därigenom förändrar vår värld, våra relationer och vårt sätt att kommunicera med oss själv och andra. 

Meditationen befriar, spänningar släpper, måsten försvinner. lekfullhet uppstår. Då kropp och känsla förenas skapas nya möjligheter och nya fönster öppnas inom oss. 
Retreaten handlar om att omfamna och acceptera oss själva som vi är.
Yogan och meditationen stärker vår självkänsla, vår vilja och vår uthållighet. Detta får oss att orka, tåla och vara i balans lättare. Vi blir bättre på att urskilja vad vi vill, vad vi behöver och vad vi kan säja nej till.

När vi kommunicera ifrån denna balans, denna sanna essens inom oss skapas mer kärleksfulla och fredliga relationer emellan oss människor.

Våra drömmar att finna harmoni, frid och mer kärlek börjar inom oss där vår inre essens, livskraft och medvetenhet finns. Den kraften är oftast undangömd på grund av att den har hämmats under tusentals år av religion och kulturella beteenden, tex jantelagen och andra dogmatiska, dualistiska och separerande trosuppfattningar.

Vi fokuserar på upplevelsen av det större i oss själva, den inre hjältinnan/hjälten som är i samklang med allt som är skapat. Tacksamhet, humor och kreativitet kommer av sig själv genom meditationen och den inre positiva dialogen. Vi förändrar konflikter till ärliga samtal som lär oss att reflektera, respondera istället för att reagera. Känslan att vara separerad, rädd och otrygg försvinner mer och mer när det inre rummet växer av meditationen och kontemplationen och det goda samtalet.

  

"The hidden splendor is within your heart. When I accept myself fully as I am, the happiness, which is actually always available, can shine in my mind and I can freely enjoy life as it is". 

 Akasha 

Joy har en väldigt lång erfarenhet och har också vid sidan av kundaliniyogan provat andra intressanta traditioner och metoder. Joy har sinne för detaljer och skapar en härlig atmosfär på sina retreater. Hon är intuitiv och låter sin spontanitet blomma ut när tillfälle ges. Hon är tydlig och har en förmåga att lägga nivån rätt utifrån deltagarna. Stringent och noga men samtidigt lättsam och varm.

Karl-Petter

I morgonljuset när sjön speglar de bleknande stjärnorna ser jag mig själv och upptäcker att jag är mycket mer än jag varit medveten om. Jag Andas Större. Vill Leva Mer! Tacksam blir jag omsluten av det skimrande vattnet, känner att jag hör hemma i något större. Blir trygg, flyter och ler emot den grönskande solen. 

Lördag  (datum kommer snart)

9.00-11.00 Morgonpass-yoga-meditation

11.15-12.00 Walking meditation

12.15-13.00 Lunch

13.00-14.30 Kommunikation-sharing

14.30-16.30 Yoga-meditation 

16.30-17.00 avslutning Hela dagens program inklusive mat 950 kr
Anmäl dig i formuläret nedan och bortse från frågan om logi.


 Medarrangör: Karl Petter Hjelmer

Vår yogalokal

Helg program 16-18 Juni - Asa Kråketorp

Fredag

Välkommen/ introduktion/ yogapass 16-18

Middag 18.30

Kvällsmeditation 20.30

Lördag

Morgonpasset 7.30-9.15

Frukost 9.15
Förmiddagspasset 11.15-12.45

Lunch 13.15

Eftermiddags-passet 16.00-18.00
Middag 18.30
Kvällsmeditation 20.30

Söndag

Morgonpasset 7.30-9.15

Frukost . 9.30
Förmiddagspass 11-13

Lunch 13.30

Eftermiddagspasset 15-17

Mindre förändringar i programmet kan förekomma 

Mobiler stängs av och läggs gärna undan under helgen. Vi använder dem bara i nödfall


Logi & Mat

Nära yogalokalen har vi två charmiga småländska stugor till vårt förfogande. En stor härlig äng med en skogsdunge och brygga vid Bråtasjön. Du bor i stugorna eller på Asa vandrarhem som ligger cirka 2 km där ifrån. 

Väljer du Asa Vandrarhem betalar du ett tillägg på 200 kr.

Skriv vad du önskar i anmälan nedan. Vi skickar ut tips på packlista i god tid innan Retreaten.

Vi bjuder på varsamt och kärleksfullt tillagad mat. Den är huvudsakligen vegansk, närproducerad och ekologisk och anpassad så att den ska funka bra när man håller på med yoga - inte för tung, samtidigt näringsrik och mättande. Skriv om du har några speciella önskemål.

Hela helgens program inklusive mat och logi 3 350 / 3 550 kr. 

Betalning 

 Swish 0735-142600. 

Har du inte swish betala in på bg 5796-7812 till Det inre äventyret.

Anmäl dig nu och säkra dig en plats.

Anmälan är bindande.

Slutbetalning för kursen skall vara oss tillhanda senast 30 dagar innan start. 

AVBOKNING

Om avbokning sker SENAST 30 dagar innan start återbetalas hela summan.

Vid avbokning senast 15 dagar innan start återbetalas 50% av summan.

Vid avbokning 14 dagar eller mindre innan kursen startar sker ingen återbetalning. Undantaget är sjukdom, se nedan*

*Om du blir sjuk och bokar av mindre än 7 dagar innan retreaten får du full återbetalning minus bokningsavgiften på  500 kr mot uppvisande av intyg från läkare.

Vi förutsätter att du avstår från att delta om du uppvisar symptom på sjukdom. Vi följer noggrant utvecklingen och konsekvenserna av Corona-viruset och kommer att följa de rekommendationer som ges av Folkhälsomyndigheten.


Kråketorp ligger cirka 2km norr om Asa.