In the Presence of Now 

                     Hjärtligt Välkommen till  Dag retreat  Lördag 7 maj 9.00-19.00 

                                   Helg Retreat  17-19 Juni 2022.  Kråketorp, Asa 

                   Yogalärare Joy Cameron Bohlin.  Arrangör. Karl-Petter Hjelmer                                    

Närvaron stärker andningen, andningen expanderar ger liv och näring till kropp och själ som får stanna upp och integrera med det friska, det hela som vi alltid bär inom oss.

Med yogan, meditationen och tystnaden, i skrattet och i vilan upptäcker vi att vi är mycket mer än vi anar. Det är en resa, ett äventyr som börjar i vårt inre och därigenom förändrar vår värld, våra relationer och vårt sätt att kommunicera med oss själv och andra. Det inspirerar oss till glädje i nuet. 

Retreaten handlar om att omfamna och acceptera oss själva som vi är.
Yogan och Meditationen stärker vår självkänsla, vår vilja och vår uthållighet. Detta får oss att orka, tåla och vara i balans lättare. Vi blir bättre på att urskilja vad vi vill, vad vi behöver och vad vi kan säja nej till.
När vi kommunicera ifrån denna balans, denna sanna essens inom oss skapas mer kärleksfulla och fredliga relationer emellan oss människor.

Våra drömmar att finna harmoni, frid och mer kärlek börjar inom oss där vår inre essens/livskraft/medvetenhet/ gudomlighet finns. Den kraften är oftast undangömd på grund av att den har hämmats under tusentals år av religion och kulturella beteenden, tex jantelagen och andra dogmatiska, dualistiska och separerande trosuppfattningarVi fokuserar på upplevelsen av det större i oss själva, den inre hjältinnan/hjälten som är i samklang med allt som är skapat.

Tacksamhet, humor och kreativitet kommer av sig själv genom meditationen och den inre positiva dialogen. Vi förändrar konflikter till ärliga samtal som lär oss att reflektera, respondera istället för att reagera. Känslan att vara separerad, rädd och otrygg försvinner mer och mer när det inre rummet växer av meditationen och kontemplationen och det goda samtalet.The hidden splendor is within your heart "When I accept myself fully as I am, the happiness, which is actually always available, can shine in my mind and I can freely enjoy life as it is. "Akasha" 

Lördag  7 maj

9.00-11.00 morgonpass-yoga -meditation

11.15-12.00 walking meditation

12.00-13.30 Lunch-egen tid

13.30-14.30 kommunikation-sharing

15,00-16.30 yoga- meditation 

16.30-17..30 dansmeditation

17.45-19.00 Avslutning /kvällsmat


  Hjärtligt Välkommen!

Fredag-Söndag, kurs, logi och mat.

Din investering 2950 kr                 Anmäl dig här!

   Arrangör: Karl Petter Hjelmer 

Helg program 17-19 Juni

Fredag

Välkommen/ introduktion/ yogapass 16-18

Middag 18.30
kvällsmeditation 20.30

Lördag

Morgonpasset 7.30-9.15

frukost 9.15
Förmiddagspasset 11.15-12.45

Lunch 13.15

Eftermiddags-passet 16.00-18.00
Middag 18.30
kvällsmeditation 20.30

Söndag

Morgonpasset 7.30-9.15

frukost . 9.30
Förmiddagspass 11-13

Lunch 13.30

eftermiddagspasset 15-17

Alla tider är ca tider och kan ändras.

Mobiler stängs av och läggs gärna undan under helgen. Vi använder dem bara i nödfall

Några omdömen.

Retreaten gav mig: lugnare andetag, skön puls, fantastisk mat och inte minst vackra omgivningar att bada i. Mycket sköna yogapass och intressanta utflykter i sinnet genom teater och dans. I närvaron blev jag mycket berörd. Det yogapass jag tyckte bäst om har jag tagit med mig hem.

/Ellen

Om jag skulle sätta ord på den fina retreaten vad den betydde för mig skulle det låta ungefär så här: Några dagar i underbar miljö , där jag kunde släppa in skönheten , glädjen, djupet i tillvaron med kärleksfull guidning av Joy Cameron Bohlin. Skogen vattnet träden stillheten tillsammans med yoga , healing mantras gav mersmak av påfyllning. Vi återses framöver hoppas jag.

/Lena, medicinsk yoga lärare

Autumn retreat in south of Sweden
retreat into silence hearing sounds in dawn woods greeting large rock sentinels rush burble of water befriending trees and own body breath ignites flow focus joy gratitude
return to noise thoughts world with new eyes equanimity
finding center
in moss tree and stone
back to earth

/Eileen, medicinsk yogalärare

knapp:   57°11'06.0"N 14°46'24.2"E.