Power of Now

Instruktörs utbildning i

Meditation & Mindfulness


Av och med Joy Cameron Bohlin

Steg 1

Acceptance of Now


Kursen är fylld av stillsamhet, ödmjukhet och mjukt skratt. Massor av underbar, inspirerande musik som vi vilar och dansar i. Musik att sjunga med och skapa till och in emellan tonerna låter vi tystnades ömsinta smekning beröra våra hjärtan och öppna oss i tacksam  närvaro.  .....Inandning...utandning... .........inandning...utandning.........Vilsamt här och nu.

Vad är mindfulness?

Mindfulness kan beskrivas som vår förmåga att uppmärksamma vad som sker i detta ögonblick, både utanför oss och i vår kropp, våra tankar och våra känslor. Genom att utveckla denna förmåga kan du lämna onödig stress, oro och ältande och istället leva mer fokuserad, närvarande och avslappnad.

Ledande företag som Google and Deutsche Bank med många fler. implementerar mindfulness program för deras personal.

Positiva effekter

Med hjälp av mindfulnessträning får du lättare att slappna av och din stress minskar. Dessutom förbättras din koncentration, du sover bättre, får lättare att hantera smärta och svåra tankar och känslor så att du kan njuta mer av det goda i livet, metoden är dessutom väl understödd i forskningen. 

Jon Kabatt-Zinn, amerikansk professor emeritus vid University of Massachusetts Medical School. Han är skaparen av MBSR, Mindfulness-based stress reduction program och han har skrivet en antal böcker i ämnet.
Han har lärt ut och forskat på mindfulness sedan 90-talet. Hans yrke som läkare och träningen av yoga och studier med buddhistiska lärare ledde honom att integrera sina läror med vetenskapliga forskningsresultat. Många och årslånga forskningsstudier är gjorda och man ser tydligt att mindfulness hjälper människor att hantera stress, ångest, smärta och sjukdom.

Modern forskning från de senaste åren visar tydligt hur bara några veckors mindfulnessträning faktiskt förändrar vår hjärna i grunden, du tränar alltså din hjärna genom mindfulness?

En upplevelsebaserad Mindfulness träning med mig Joy Cameron Bohlin  Jag har 25 års erfarenhet av mindfulness, yoga och meditation.

Vill du kunna leda mindfulness på jobbet, ge kvällskurser i mindfulness eller bara göra en lång härlig kurs bara för din egen personliga och andliga utveckling?

Din närvaro, ditt lugn och medvetenhet är de viktigaste verktygen för att kunna undervisa och hjälpa andra människor. Vi lär inifrån och ut. Att lära sig att leda mindfulness på ett medvetet, säkert och positivt sätt är ett växande behov i vårt snabba informations samhälle.
Kursen är avsedd för alla som vill fördjupa sig i mindfulness och lära sig enkla, effektiva verktyg att finna avslappning, närvaro och glädje i vardagen och har lusten att undervisa och bidra till ett ökat eget välmående och längtan att bidra till att skapa ett bättre samhälle.
Kursen kan ge dig en kompletterande utbildning till den du redan har eller ge dig nya inspirerande arbetsuppgifter.
Du behöver inte ha tidigare träning i mindfulness för att gå denna kurs.

Mindfulness sänker stress och förebygger utbrändhet och andra stress sjukdomar.I dagens informationssamhälle behöver vi stillhet och ro som vi kan finna i närvaroträningen när den övas kontinuerligt. Det behöver inte var långa pass men gärna en eller flera gånger i veckan så vi kan hålla stress nere och leva mer i nuet utan oro och rädsla. Detta stärker immunförsvaret både fysiskt och psykiskt.

Den inre näringen är lika viktig som näringen till vår kropp. När stress släpper får vi tillbaka energi, lust och glädje.

Mindfulness ledar träning. Steg 1. 

Acceptance of Now

5 helger fredag tom söndag i september, oktober och november, januari och februari.

De två sista helgerna fokuserar mer på dig personligt och dig som ledare.

Din investering 15.750:- 5 helger/ fredag-söndag/13 dagar


Du får också en Cd (72 min) med guidade meditationer och avslappningar som du kan använda till dig själv eller på dina kurser.

Early bird 14.150:- anmälning och första betalningen görs innan den 1 augusti. 30% betalas vid anmälning resten kan delas upp på 3 ggr.

Avbokar du 3 veckor innan kursstart får du pengarna tillbaka minus en avgift på 500:- Abokning efter detta datum återbetalas inte din betalning.

Mellan Steg 1. och Steg 2 får du hemuppgifter och kan under denna tid maila eller ringa mig. Under andra och tredje helgen får du många tillfällen att leda meditationer, avslappningar och mindfulness övningar där jag ger dig supervision och konstruktiv feedback.

Mindfulness ledar träning Steg 2.

Inner beauty

Din investering är 4.150:- early bird 3.700:-
Kursen är på 2 helger.
Denna kurs är för dig som gått Steg 1.
Lite av det vi går igenom under dessa helger är:
Vad har hänt sedan steg 1 ?

Feedback, Fördjupning. Personlig guidning i din medvetande utveckling. Supervision till dig som ledare. Vilka utmaningar har du upplevt? Få hjälp att utveckla ditt företag om du startat eller ska starta.

Lärare: Joy Cameron Bohlin

Jag har utforskat yoga och meditation sedan jag var 17 år. Hela mitt liv har handlat om att finna mer frid, mindfulness, vänlighet, tacksamhet och glädje. Hälsa på alla plan har varit min passion. 

Jag ser mitt liv som ett långt positivt liv med ibland svåra utmaningar som de flesta av oss som bor här på jorden. Det är ju vår skola. Men jag har alltid sett dem som lärdomar, även hur tuffa de än ha varit. Det är jag som skapar och bär ansvar för mitt eget liv. Allt jag har mött, speciellt det svåra har jag försökt att förstå. Det smärtfyllda har blivit dörrar till ett utvecklat medvetande en större empati och kärlek till mig själv och andra. 

Detta har krävt övandet av acceptans och tillit till det högsta bästa i mig själv och i allt som är skapat. Det har också krävt mod och en obändig tro på att vi är på väg till en positiv, mer kärleksfull framtid. Viljan att hjälpa till och att var en positiv kraft i denna utveckling på jorden har alltid funnits. 

En djup längtan till att hitta hem i mig själv och ett disciplinerat utövande av meditation och inre och yttre kommunikation har varit en del av min medvetande utveckling. Jag har under det sista året varit mest i stillhet och contemplation som fördjupat min närvaro.

Jag har studerat och inspirerats av många lärare och läror. 

De viktigaste källor av inspirations är Ramana Maharshi-Avaita Vedanta, The I Am, Radiant Rose Academy, Osho-Zen, Ekhart Tolle-mindfulness, EkThích Nhất Hạnh-Zen Buddism, Yogi Bhajan-Kundaliniyoga. Byron Katie-The Work och  Brandon Bays-The Journey. 

När det gäller mindfulness är jag också inspirerad av Jon Kabatt-Zinn, amerikansk professor emeritus vid University of Massachusetts Medical School. Han är skaparen av MBSR-mindfulness- based stress reduction program och han har skrivet en antal böcker i ämnet. 

Han har lärt ut och forskat på mindfulness sedan 90-talet. Hans övning av yoga och studier med buddhistiska lärare ledde honom att integrera sina läror med det vetenskapliga. Många och årslånga forskningsstudier är gjorda och man ser tydligt att mindfulness hjälper människor att hantera stress, ångest, smärta och sjukdom.

Välkommen till en djupgående spännande inre resa  där du kommer att se känna och uppleva hur stress och oro inte kan påverka dig på samma sätt längre.

När du förändras och dina tankar och känslor omkring vad som varit eller det som ska komma inte styr dig lika mycket utan du vilar i nuet på ett nytt sätt kommer du att uppleva en stor lättnad och en ny avslappning i kropp och psyke. 

Allt motstånd till hur nuet/livet ser ut släpper förvånansvärt fort under utbildningen. Denna acceptans ger upphov till handlingskraft och intiativförmåga istället för frustration, irritation och uppgivenhet. 

När förvirring och frustration släpper designar du ditt liv bättre. Du gör bättre val och känslan av att lyckas upprepar sig oftare och oftare.

När det är lugnare inom dig och när du lever mer i nuet ser du nya möjligheter och vågar förverkliga dig själv och dina drömmar.

Detta skapar trygghet och tillit till din magkänsla, din intuition. När den utvecklas upplever du mer och mer synkronicitet ett koncept som först introducerades av analytisk psykolog Carl Jung, som hävdar att händelser är "meningsfulla händelse".

Medveten närvaroträning ger dig också en känsla av att vara i samklang med livet i sin helhet som ger en öppenhet till olikheter, ökar empati och vänlighet mot människor, djur och natur. Vänlighet  skapar fredliga relationer och fred är vår framtid.

Be the change you want to see in the world Mahatma Gandhi"Skicka in en intresseanmälan. Du är inte bokad före du har betalat din anmälningsavgift. Maila eller ring och hör mer om utbildningen.